Jom download

Link Download kat sini...sentiasa update..+

Followers

KCB



Saturday, October 30, 2010

Scott Pilgrim vs. The World (2010) DVDRip




HOTFILE
PART1 PART2 PART3 PART4 PART5 PART6 PART7 PAR8

MEDIAFIRE
PART1 PART2 PART3 PART4 PART5 PART6 PART7 PAR8

Friday, October 29, 2010

Happy.King.Julien.Day DVDRIP 2010







HOTFILE
PART1 PART2 PART3 PART4 PART5
MEDIAFIRE
PART1 PART2 PART3 PART4 PART5

Under The Mountain 2009 BRRip






HOTFILE
PART1 PART2 PART3 PART4 PART5 PART6 PART7 PART8
MEDIAFIRE
PART1 PART2 PART3 PART4 PART5 PART6 PART7 PART8

Thursday, October 28, 2010

Lottery Ticket 2010 DVDRip




HOTFILE
PART1 PART2 PART3 PART4
MEDIAFIRE
PART1 PART2 PART3 PART4

Win A Date With Tad Hamilton 2004 DVDRip



HOTFILE
PART1 PART2 PART3 PART4
MEDIAFIRE
PART1 PART2 PART3 PART4

Wednesday, October 27, 2010

Eurotrip (2004) DVDrip



HOTFILE
PART1 PART2

MEDIAFIRE
PART1 PART2

Shadowboxer (2005) DVDrip-MKV




MEDIAFIRE
PART1 PART2

My Girlfriend's Boyfriend [2010] DVDrip [RMVB & MKV]




HOTFILE
PART1 PART2
MEDIAFIRE

PART1 PART2

Charlie St Cloud 2010 BDRip XviD





HOTFILE
PART1 PART2 PART3 PART4

MEDIAFIRE
PART1 PART2 PART3 PART4

Cat City 2008 DVDRip XviD





HOTFILE
PART1 PART2 PART3 PART4

MEDIAFIRE
PART1 PART2 PART3 PART4

Black Death 2010 BRRip XviD





HOTFILE
PART1 PART2 PART3 PART4 PART5 PART6 PART7 PART8

MEDIAFIRE
PART1 PART2 PART3 PART4 PART5 PART6 PART7 PART8

4 3 2 1 [2010] DvDrip






HOTFILE
PART1 PART2 PART3 PART4

MEDIAFIRE
PART1 PART2 PART3 PART4

Tuesday, October 26, 2010

The Maze 2010 DVDRip XviD



HOTFILE
PART1 PART2 PART3 PART4
MEDIAFIRE
PART1 PART2 PART3 PART4

The Arena 2010 AC3 DVDRiP XViD




HOTFILE
PART1 PART2
MEDIAFIRE
PART1 PART2

The Way Home 2010 DVDRip XviD






HOTFILE
PART1 PART2 PART3 PART4


HOTFILE
PART1 PART2 PART3 PART4

Monday, October 25, 2010

Carcasses 2009 DVDRip XviD






HOTFILE
PART1 PART2 PART3 PART4


MEDIAFIRE
PART1 PART2 PART3 PART4

Dark Prince The True Story of Dracula 2000 DVDRiP




HOTFILE
PART1 PART2 PART3 PART4
MEDIAFIRE
PART1 PART2 PART3 PART4

The Beatnicks 2000 DVDRip XviD



HOTFILE
PART1 PART2 PART3 PART4
MEDIAFIRE
PART1 PART2 PART3 PART4

Sunday, October 24, 2010

The Tortured 2010 DVDRip





HOTFILE
PART1 PART2 PART3 PART4
MEDIAFIRE
PART1 PART2 PART3 PART4

The Kid 2010 LiMiTED DVDRiP XViD





HOTFILE
PART1 PART2 PART3 PART4 PART5 PART6 PART7 PART8


HOTFILE
PART1 PART2 PART3 PART4 PART5 PART6 PART7 PART8

Hunger 2009 DVDRip x264




HOTFILE
PART1 PART2 PART3 PART4
MEDIAFIRE
PART1 PART2 PART3 PART4

Fighting The Silence




HOTFILE
PART1 PART2 PART3 PART4

MEDIAFIRE
PART1 PART2 PART3 PART4

Cameraman The Life and Work of Jack Cardiff 2010




HOTFILE
PART1 PART2 PART3 PART4
MEDIAFIRE
PART1 PART2 PART3 PART4

Saturday, October 23, 2010

PREMIUM LEECH

berfungsi sebagai perantaraan diantara ANDA dan FILEHOSTING popular pada masa kini. Hanya perlu masukkan link ke dalam kotak teks yang disediakan dan kemudian klik Generate!. Sistem akan proses file yang anda inginkan itu dan serta merta memberikan Premium Download Link!. Menarik? Ingin mengetahui apa yang lebih menarik mengenai primium leech??? add ym aq... "cikai_corp".

Kos Filehost (Tempoh 30 Hari):

Hotfile -RM28 1BULAN
Megaupload -RM31 1BULAN
Rapidshare -RM29 1BULAN
Fileserve -RM33 1BULAN

JUMLAH RM121!

Dengan premium leech hanya RM25(30 hari)
package len RM10 (10 hari)

KELEBIHAN
MENJIMATKAN MASA ANDA!
Jika sebelum ini anda perlu menunggu masa yang dihadkan untuk muat turun file, perlu download file satu per satu dan kelajuan muat turun yang terhad! Katakan TIDAK untuk membuang masa berharga anda lagi!dengan premium, tidak ada had masa untuk muat turun..tidak perlu download file satu per satu lagi..dan kelajuan adalah Semaksimum sambungan internet anda!


JAMINAN DARIPADA KAMI
100%maximum download..(bergantung kelajuan internet anda)

Wall Street Money Never Sleeps 2010 R5 LiNE



HOTFILE
CD1 PART1 PART2 PART3 PART4
CD2 PART1 PART2 PART3 PART4

MEDIAFIRE

CD1 PART1 PART2 PART3 PART4
CD1 PART1 PART2 PART3 PART4

Insanitarium DVDRip XviD-BeStDivX




HOTFILE
PART1 PART2 PART3 PART4

MEDIAFIRE
PART1 PART2 PART3 PART4

Altitude 2010 BRRip XviD




HOTEFILE

PART1 PART2 PART3 PART4 PART5 PART6 PART7 PART8


MEDIAFIRE

PART1
PART2 PART3 PART4 PART5 PART6 PART7 PART8

Saturday, September 25, 2010

SRS Audio Sandbox 1.10.2.0 -Baru Kuar- W7 support



SRS WOW HD™ - improves the audio performance of compressed and uncompressed audio by expanding the size of the audio image in the horizontal and verticle sound field and creating a deep, rich bass response. The patented techniques in SRS WOW HD also retrieve information lost in the mixing process to create a more natural audio experience

SRS TruSurround XT® - accurately reproduces multichannel content over two speakers for a realistic surround sound experience

SRS Circle Surround II® - creates multichannel surround sound from any audio source, including mono and stereo, when played over a 5.1 or 6.1 speaker playback system

SRS Headphone 360™ - delivers true 5.1 surround experience over headphones

Features:
Advanced audio enhancement features so you can tune and customize your music, movie or video

SRS® 3D - 3D stereo enhancement for mono or stereo content

SRS 3D Center Control™ - a “virtual” zoom lens that dynamically extracts and positions the dialog in the foreground or background of the audio mix

SRS TruBass® - bass maximization

SRS FOCUS™ - optimize speaker output to compensate and reposition audio placement

SRS Definition™ - delivers a more lively and brilliant sound by highlighting the high frequency details originally presented in the audio source

SRS Dialog Clarity™ - makes the vocals easier to understand over surround audio effects (for movies and video)

Surround Sound – regardless of speaker configuration

For users that have a 5.1 and or 6.1 surround sound configuration, the SRS Audio Sandbox creates true multichannel surround sound from any audio source, including stereo and mono. Conversely, for those computer setups commonly using only two speakers, the SRS Audio Sandbox takes multichannel content and uses a virtualizer to create place phantom speakers around the room, providing a realistic and enjoyable surround sound experience.

System Requirements:
* PC with Windows XP SP2 or Windows Vista
* 128 MB RAM
* Sound card
* Speaker or headphones

http://www.mediafire.com/download.php?qkdjvqk9urj78ts

Saturday, August 21, 2010

thema baru..

mana lgi ok yg skrg atau dulu ek..

web proxy yg msih function kt ump

aq da cari web2 proxy yg blum ump blok...
web proxy nih funtion dia tok bkk youtube or apa2 site yg dah kna blok ngn ump..
dgn bnda ni korang x yah la nk bkk hotspot semata2 nk tgk youtube jer..
aku x mnat sangat pakai hotspot pasal banyak sangat iklan kuar outomatic, buat semak web browser aq jer penuh ngn iklan hotspot..
ni link yg aq katakan..


bypass 1
bypass 2
bypass 3
bypass 4
bypass 5
bypass 6

Friday, August 20, 2010

Tips-tips oleh Dato Dr. Fadzilah Kamsah

Tips-tips oleh Dato Dr. Fadzilah Kamsah

Tips-tips ini telah diberikan oleh Dato Dr. Fadzilah Kamsah... semoga dapat dimanfaatkan sepenuhnya..

Tatacara makan & minum

Sebelum tidur, maafkan semua orang tak kira siapa ~ InsyaAllah, Allah lipat gandakan rezeki.
Sebelum tidur, berdoa, depends on apa yg kita hendak ~ sepanjang tidur, otak akan generatekan all of our wish & InsyaAllah, kita akan work towards it (ada semangat) di keesokan harinya.

Makan buah sebelum breakfast, lunch & dinner ~ ikut Sunnah & dapat pahala & also boleh rujuk kpd pakar pemakanan, vit C dari buah2an yg dimakan selepas breakfast, lunch & dinner yang akan diperolehi adalah approaching 0%.

Jangan minum air semasa sedang makan (breakfast, lunch & dinner). Minum air selepas 15-30 minit selesai makan.Untuk minum, bagi teguk yg pertama sahaja, biarkan air dlm mulut about 10s then baru telan. Teguk kedua & seterusnya boleh minum terus ~ sbb air liur ada enzyme yg boleh membunuh kuman dlm pankreas, perut, & so on yg akan dibawa oleh air tegukan pertama.

Seelok2nya makan malam sblm maghrib ~ ikut sunnah (Rasullullah makan sblm maghrib kecuali bulan Ramadhan saja ie masa maghrib), sbb, bagi yg tgh study (or anak2), otak akan berfungsi excellently (senang absorb ilmu) around 2 hrs slps makan so, if makan at 8:30pm, around 10:30pm baru start study and most probably hanya boleh bertahan hingga jam 12 tgh malam saja, jadi, tak byk yg boleh dipelajari berbanding kalau makan pukul 6:30 (org Cina take dinner around this hour). Juga, kita tak tidur dlm kekenyangan (yg mana boleh menghindar dari membuat sembahyang malam)

Tatacara di bilik air :

Selepas buang air kecil, berdehem 3x (teran sikit) ~ boleh elak drpd dapat batu karang
Semasa buang air besar, mengiring sedikit ke kiri ~ ikut sunnah sbb bila mengiring ke kiri, perut akan tekan bladder and senang buang air besar

Tatacara didik anak :

Antara tips untuk dpt anak bijak/genius, ajar anak (atau baby) tidur mengiring ke kanan ~ sbb jantung (yg terletak sblh kiri) akan lebih "lapang"/"lega" dan mudah berdegup (perjalanan darah okay) and otak anak akan develop excellently.

Bagi anak2 yg dah azalinya active or hyper-active, kurang (or jgn) pakaikan baju warna orange ~ sbb warna ini boleh merangsang secara actifnya tindak tanduk anak (ie. akan lebih nakal), sentiasa bersemangat waja & exuberant.

Tatacara didik diri sendiri :

Amalkan apa2 yg baik (juga amalan2 baru) selama 21+ plus hari berturut2 ~ Rasullullah (saw) bersabda, sst amalan yg diamalkan sekitar 21-30 hari,continuously, akan menjadi tabiat and kalau tak, ilmu itu akan mati.

Buang segala rasa hasad dengki, dendam & lain2 yg -ve ~ emosi2 ni akan membenarkan otak release excessive adrenaline, cortisone & toxine yg mana boleh membawa kpd bbrp penyakit cepat letih, wajah cepat nampak tua (tua sblm waktunya), selalu sakit perut & etc

Ada 3 kategori manusia :-

BERJAYA : Hari ini lebih baik daripada semalam

TERPEDAYA : Hari ini sama seperti semalam

CELAKA : Hari ini lebih teruk daripada semalam

"Apabila kita kejar dunia, dunia akan lari; tetapi apabila kita kejar akhirat, dunia akan mengejar kita"

Wednesday, August 18, 2010

13 Isteri Nabi Muhammad SAW

13 Isteri Nabi Muhammad SAW

Nama-nama mereka seperti berikut...
1. Khadijah bt. Khuwailid al-Asadiyah r.a
2. Saudah bt. Zam'ah al-Amiriyah al Quraisiyah r.a
3. Aisyah bt Abi Bakr r.a
4. Hafsah bt. Umar bin al-Khattab r.a
5. Ummu Salamah Hindun bt. Abi Umaiyah r.a
6. Ummu Habibah Ramlah bt. Abi sufian r.a
7. Juwairiyah ( Barrah ) bt. Harith
8. Safiyah bt. Huyay
9. Zainab bt. Jansyin
10. Asma' bt. al-Nu'man al-Kindiyah
11. Umrah bt. Yazid al-Kilabiyah
12. Zainab bin Khuzaimah
13.Maria Al-Qabtiyya

Istri-istri Rasulullah SAW
Masuk Kategori: Ensiklopedia Islam, Kisah Nabi dan Rasul

Berawal dari komentar mas Ruly di sini, aku jadikan artikel saja…agar pengetahuan kita (terhadap Rasululloh SAW) lebih bertambah.

Berikut ini kita tampilkan nama-nama Istri Nabi Muhammad SAW beserta sekilas penjelasannya:

1. SITI KHADIJAH: Nabi mengawini Khadijah ketika Nabi masih berumur 25 tahun, sedangkan Khadijah sudah berumur 40 tahun. Khadijah sebelumnya sudah menikah 2 kali sebelum menikah dengan Nabi SAW. Suami pertama Khadijah adalah Aby Haleh Al Tamimy dan suami keduanya adalah Oteaq Almakzomy, keduanya sudah meninggal sehingga menyebabkan Khadijah menjadi janda. Lima belas tahun setelah menikah dengan Khadijah, Nabi Muhammad SAW pun diangkat menjadi Nabi, yaitu pada umur 40 tahun. Khadijah meninggal pada tahun 621 A.D, dimana tahun itu bertepatan dengan Mi’raj nya Nabi Muhammad SAW ke Surga. Nabi SAW sangatlah mencintai Khadijah. Sehingga hanya setelah sepeninggalnya Khadijah lah Nabi SAW baru mau menikahi wanita lain.

2. SAWDA BINT ZAM’A: Suami pertamanya adalah Al Sakran Ibn Omro Ibn Abed Shamz, yang meninggal beberapa hari setelah kembali dari Ethiophia. Umur Sawda Bint Zam’a sudah 65 tahun, tua, miskin dan tidak ada yang mengurusinya. Inilah sebabnya kenapa Nabi SAW menikahinya.

3. AISHA SIDDIQA: Seorang perempuan bernama Kholeah Bint Hakeem menyarankan agar Nabi SAW mengawini Aisha, putri dari Aby Bakrs, dengan tujuan agar mendekatkan hubungan dengan keluarga Aby Bakr. Waktu itu Aishah sudah bertunangan dengan Jober Ibn Al Moteam Ibn Oday, yang pada saat itu adalah seorang Non-Muslim. Orang-orang di Makkah tidaklah keberatan dengan perkawinan Aishah, karena walaupun masih muda, tapi sudah cukup dewasa untuk mengerti tentang tanggung jawab didalam sebuah perkawinan. Nabi Muhammad SAW bertunangan dulu selama 2 tahun dengan Aishah sebelum kemudian mengawininya. Dan bapaknya Aishah, Abu Bakr pun kemudian menjadi khalifah pertama setelah Nabi SAW meninggal.

4. HAFSAH BINT UMAR: Hafsah adalah putri dari Umar, khalifah ke dua. Pada mulanya, Umar meminta Usman mengawini anaknya, Hafsah. Tapi Usman menolak karena istrinya baru saja meninggal dan dia belum mau kawin lagi. Umar pun pergi menemui Abu Bakar yang juga menolak untuk mengawini Hafsah. Akhirnya Umar pun mengadu kepada nabi bahwa Usman dan Abu Bakar tidak mau menikahi anaknya. Nabi SAW pun berkata pada Umar bahwa anaknya akan menikah demikian juga Usman akan kawin lagi. Akhirnya, Usman mengawini putri Nabi SAW yiatu Umi Kaltsum, dan Hafsah sendiri kawin dengan Nabi SAW. Hal ini membuat Usman dan Umar gembira.

5. ZAINAB BINT KHUZAYMA: Suaminya meninggal pada perang UHUD, meninggalkan dia yang miskin dengan beberapa orang anak. Dia sudah tua ketika nabi SAW mengawininya. Dia meninggal 3 bulan setelah perkawinan yaitu pada tahun 625 A.D.

6. SALAMA BINT UMAYYA: Suaminya, Abud Allah Abud Al Assad Ibn Al Mogherab, meninggal dunia, sehingga meninggalkan dia dan anak-anaknya dalam keadaan miskin. Dia saat itu berumur 65 tahun. Abu Bakar dan beberapa sahabat lainnya meminta dia mengawini nya, tapi karena sangat cintanya dia pada suaminya, dia menolak. Baru setelah Nabi Muhammad SAW mengawininya dan merawat anak-anaknya, dia bersedia.

7. ZAYNAB BINT JAHSH: Dia adalah putri Bibinya Nabi Muhammad SAW, Umamah binti Abdul Muthalib. Pada awalnya Nabi Muhammad SAW sudah mengatur agar Zaynab mengawini Zayed Ibn Hereathah Al Kalby. Tapi perkawinan ini kandas ndak lama, dan Nabi menerima wahyu bahwa jika mereka bercerai nabi mesti mengawini Zaynab (surat 33:37).

8. JUAYRIYA BINT AL-HARITH: Suami pertamanya adalah Masafeah Ibn Safuan. Nabi Muhammad SAW menghendaki agar kelompok dari Juayreah (Bani Al Mostalaq) masuk Islam. Juayreah menjadi tahanan ketika Islam menang pada perang Al-Mustalaq (Battle of Al-Mustalaq). Bapak Juayreyah datang pada Nabi SAW dan memberikan uang sebagai penebus anaknya, Juayreyah. Nabi SAW pun meminta sang Bapak agar membiarkan Juayreayah untuk memilih. Ketika diberi hak untuk memilih, Juayreyah menyatakan ingin masuk islam dan menyatakan bahwa Nabi Muhammad SAW adalah utusan Allah yang terakhir. Akhirnya Nabi pun mengawininya, dan Bani Almustalaq pun masuk islam.

9. SAFIYYA BINT HUYAYY: Dia adalah dari kelompok Jahudi Bani Nadir. Dia sudah menikah dua kali sebelumnya, dan kemudian menikahi Nabi SAW. Cerita nya cukup menarik, mungkin Insya Allah disampaikan terpisah.

10. UMMU HABIBA BINT SUFYAN: Suami pertamanya adalah Aubed Allah Jahish. Dia adalah anak dari Bibi Rasulullah SAW. Aubed Allah meninggak di Ethiopia. Raja Ethiopia pun mengatur perkawinan dengan Nabi SAW. Dia sebenarnya menikah dengan nabi SAW pada 1 AH, tapi baru pada 7 A.H pindah dan tinggal bersama Nabi SAW di Madina, ketika nabi 60 tahun dan dia 35 tahun.

11. MAYMUNA BINT AL-HARITH: Dia masih berumur 36 tahun ketika menikah dengan Nabi Muhammad SAW yang sudah 60 tahun. Suami pertamanya adalah Abu Rahma Ibn Abed Alzey. Ketika Nabi SAW membuka Makkah di tahun 630 A.D, dia datang menemui Nabi SAW, masuk Islam dan meminta agar Rasullullah mengawininya. Akibatnya, banyaklah orang Makkah merasa terdorong untuk merima Islam dan nabi SAW.

12. MARIA AL-QABTIYYA: Dia awalnya adalah orang yang membantu menangani permasalahan dirumah Rasullullah yang dikirim oleh Raja Mesir. Dia sempat melahirkan seorang anak yang diberi nama Ibrahim. Ibrahim akhirnya meninggal pada umur 18 bulan. Tiga tahun setelah menikah, Nabi SAW meninggal dunia, dan Maria (thx buat Joan) akhirnya meninggal 5 tahun kemudian, tahun 16 A.H. Waktu itu, Umar bin Khatab yang menjadi Iman sholat Jenazahnya, dan kemudian dimakamkan di Al-Baqi.

Kalau sudah tahu begini dan kalau memang dikatakan mau mengikuti Sunnah Nabi Muhammad SAW, kira-kira masih minat dan berani ke x ye kaum Adam untuk ber-istri lebih dari 1?

Thursday, August 5, 2010

jumlah pelawat da cecah 999


salam semua...
pelawat kat blog aq da cecah 999..
jumlah file yg korng da sedut 1300 tpi x da sapa pown ada ckp thx ke tima kasih ke..
aq x harap korang nk ckp ker x.. tpi kita org melayu n beragama islam patut thu pentingnya ucap trima kasih..

aq bka section tok request..
cara nya tulis kat notepade nama cter 2 n ym korang.
save letak nama korang..
pas 2 upload kat server aq...
klu aq jmpa citer tu aq bgi..
klu x da harap maaf..

Sunday, August 1, 2010

JOM DOWNLOAD

Salam...
aku baru lagi berjinak2 dlm sharing kat UMP ni...aku buat benda ni semua tuk memudah kan sapa2 yg malas nak download kat hosting server mcm rapidshare, mediafire, hotfile n apa2 la...jdi bila aq da bgi kemudahan harap guna la ngn btul.....
klu ada masalah link prob pm aq kat ym[cikai_corp] (oovoo aq x men).klu ym ttp maknanya aku ttp server..click sini tuk g server..